• Konståkningsshop sedan 2005
  • Fraktfritt över 1500 kr inom Sverige
  • Alltid det senaste inom konståkning

Måttsydda dräkter

Här finner du dräkter som du kan få uppsydda efter dina mått. En dräkt som är uppsydd efter åkarens mått får alltid den bästa passformen. Dock är dräkten individuellt uppsydd och därav blir dräkten dyrare.

Dräkten kan även gå att få i annan färg, extra kristaller eller utsmyckningar. Kontakta mig om dina önskemål och jag kan maila förslag på vad som är möjligt.

För beställning av specialsydda dräkter måste antingen förskottsbetalas med kort eller till bankgiro. Alternativt väljer du fakturabetalning. Postförskottsbeställningar godkänns ej. Observera att det inte finns någon returrätt av sådana personligt uppsydda dräkter. Därför gäller det att mäta noggrant efter anvisningarna under storleksinformation.

Leveranstiden är ca 6-8 veckor. Beställ i god tid!

Måttbeställda dräkter

Våra sömmerskesydda dräkter sys upp efter åkarens mått och de kan till viss del justeras efter personliga önskemål som tex färg, andra ärm-, kjol- eller materilalternativ. Det går även att lägga till eller ta bort dekoration som handmålningar, paljetter och kristaller. Våra sömmerskor erbjuder såväl koreanska kristaller som AB Swarovski. Kontakta oss om dina önskemål, så får du förslag om vad som möjligt.

För beställning av måttsydda dräkter måste alltid en förskottsbetalning göras. Som kund i Sverige kan du välja mellan att antingen förskottsbetala hela dräkten med kortbetalning, eller välja fakturabetalning. Vid fakturabetalning får du en faktura via Svea Webpay efter att du fått hem dräkten.  Observera att det inte finns någon returrätt av sådana personligt uppsydda dräkter. Därför gäller det att mäta noggrant och eventuellt lägga till för växtmån. För internationella ordrar måste hela beloppet förskottsbetalas med kreditkort eller med PayPal. 

Leveranstiden beror på säsong. Vanligtvis ca 6-8 veckor till kunder inom Sverige. Internationella kunder får räkna med en extra leveranvecka. Under perioden augusti-december har vi ett enormt ordertryck och då rekomenderar vi alltid att ni är ute i extra god tid. Leveranstiden kan då vara 6-9 veckor för dräkter till Sverige och ytterligare någon vecka extra till ordrar utanför Sverige.

 

 

Tvättråd

För alla fabrikssydda dräkter gäller de tvättråd som står på tvättlappen. Finns det inget tvättråd gäller fintvätt 30 grader. Använd aldrig tvättmedel med blekmedel om det inte är en vit dräkt. Torka plant. Använd ej torktumlare. Detta tvättråd gäller även sömmerskesydda dräkter och kjolar som inte har några stenar, pärlor och paljetter.

För alla handmålade dräkter är det kemtvätt som gäller. Endast handtvätt av dessa om det ligger med ett tvättråd där det står att de går att handtvätta. Eventuellt kan man handtvätta vissa områden som solkats ned med ett skonsamt handtvättmedel utan blekmedel. Detta sker dock helt på egen risk.

För sömmerskesydda dräkter med stenar, pärlor och paljetter, utan handmålning: Handtvätt i ljummet vatten med tvättmedel som inte innehåller blekmedel. Viktigt att man löser upp tvättmedlet ordentligt innan. Låt dräkten torka plant. Använd inte tumlare eller torkskåp.

Dräkterna beställs efter åkarens mått. Mät så här:

Storlekarna utgår efter kroppsmått och det viktigaste måttet är torso (4), dvs bålens mått.

A. BRÖST. Mät där bröstkorgen är som bredast (för barn). För vuxna där bysten är som störst.

B. MIDJA. Mäts runt den naturliga midjelinjen, ca 2 cm över naveln.

C. STUSSVIDD. Mät runt kroppen där stussen (rumpan) är som bredast. Ca 20 cm under midjan för vuxna och 12-16 cm under midjan för barn.

D. TORSO/BÅL Börja mät från axeln ned till grenen och dra måttbandet mellan benen, upp över ryggen och tillbaka till samma punk på axeln. 

Populära produkter i underkategorierna

Produkten har blivit tillagd i varukorgen