GAM Skridskor

Om Gam Skridskor
Gam är en exklusivare skridsko från Kanadensiska Tournament Sports som tillverkar både Jacksons skridsko och Gam. Gams och Jacksons skor påminner i mångt och mycket om varandra. De använder sig båda av Ultimas skenor i sina set och båda märkena tillhandahåller en bra serie prisvärda skridskor för nybörjaråkare till mer avancerade konståkare. Vad kännetecknar då Gams skor. Gam har det unika Gam Wrap, vilket bidrar till en mycket bra passform oberoende av vad du har för behov av bredd. Skons snörningssystem vidgar sig, alterantivt slut tätt, där det behövs. Det gör att foten sitter stadigt inne i skon och glider inte omkring. Detta är en fördel för att minska onödigt energiåtgång vid avancerad skridskoåkning. Gams skor passar mycket bra till åkare med en bred framfot där tårna är lika långa som stortån. Eller en bred fot fram och en smalare häl. Vi säljer ofta GAM till åkare som tidigare åkt på Graf men av olika anledningar vill byta sko. Lästerna påminner lite om varandra. Alla läderskor från GAM går att värma och det är nästintill en nödvändighet från modellerna från Bronze och uppåt. Dessa modeller är väldigt stabila och rekomenderas varmt till åkare som knäcker sko efter sko. Försök att knäcka en GAM Silver - Lycka till:)

 

 

KÄNNETECKEN FÖR GAM:
 

  • Hela skridskosidan är fodrad
  • Stoppning i hälen ökar komfort och stabilitet
  • Gummi och läder sulor utvändigt
  • Ny tvådimensionell form
  • Lägre skuren sko
  • En mellansula i syntet istället för läder ger fuktspärr och gör skon mycket lätt
  • CcCCemC Cementerad yttersula
  • Under årens lopp har Gam fortsatt utvecklingen samtidigt som den traditionella läderskon används. Läder som är det absolut bästa materialet att forma efter foten, vilket gör att åkaren får opimal kontakt med isen.

 

 

Eftersom Gam använder läder i alla sina skridskor så går alla skridskor från Gam att värma. Genom att värma skridskorna går det att få dem att passa de flesta åkares behov. Genom att värma skorna så anpassas innerfodret till fotens form. Värmen påverkar inte skons stabilitet och livslängd. 

 

 

VÄRMNING AV SKRIDSKOR

Att åka in ett par nya skridskor kan ibland vara besvärligt. Vissa åkare får aldrig skav eller besvär med tryck, medan andra har det besvärligare. Äkta läderskor går att värma i ugn. Rekomenderas ej till skridskor som består av plastmaterial, typ Edea. 

Dock sker själva uppvärmningen helt på egen risk och det är viktigt att man hela tiden har noga uppsikt över skorna. 

Insidan av skon består av ett material som formar sig efter Din fot vid uppvärmning. För att få bästa passform direkt, skall Du göra på följande sätt:OBS skenan ska vara monterad. Lägg en handduk om skenan. Sätt in skridskona i kall ugn
Var noga med tiden. 
Sätt på ugnen och ställ temperaturen på 100 grader, OBS! Kolla så ugnen inte står på grillning eller
snabbvärmning utan över och undervärmning.
Ställ skridskona på gallret mitt i ugnen tills 100 grader uppnåtts, ca 15 min. 
Snöra på Dig kängorna, och dra åt ordentligt och låt dom ”svalna av” på foten. 
Sitt still i ca 20 min innan du försiktigt kan börja gå omkring i skridskon. Gå ej djupt ner i knä förrän efter ca 40 min. 
Åk ej på 12 timmar efter uppvärmning av sko.Känns inte skon bra efter några åk så upprepa värmningen en till två ggr. 

 

 

 

 

 

 

En del konståkares fötter har behov av en unik läst. Alla fötter ser olika ut och därför behöver det finnas olika läster. Gams skridskor tillverkas i olika läster där du kan få en bredd anpassad till din fot. Välj mellan A B och C bredd. Genom Gam's anpassad bredd så får du en ankelbredd som är bredare och därmed minskar trycket du upplefver under foten och du fåt en ökad bekvämlighet i skridskon.

 

Gam Wrap System innefattar ett revoloutionerande snörsystem och ett unikt haksystem som ger ett unikt omslutande snörsystem. Gam wrap system innebär att ökad stabilitet och minskar fotens rörelse inne i skridskon, vilket förbättrar bekvämligheten och effektiviteten, vilket i sin tur ger åkaren mer energi på isen. Alla skridskor i Gams nya serier har dessutom förbättrad plösdesign, fodrets uppbyggnad samt har ett hälsensskydd. 
 

 

   

Fraktbolag som vi samarbetar med: