OM WIFA

Därför rekomenderar tränare Wifa
Vi vågar påstå att Wifas nybörjarsko Prima är den bästa skon för nybörjarkonståkare och fortsättningskonståkare. Detta på grund av den optimala ortopediska formen, bra passformen, stabiltet och styrka. Till detta är skon mycket prisvärd. Prima är också förstahandsvalet för åkaren som inte tränar konståkning, men som söker efter en riktig skridsko att åka med för nöjes skull. I sportaffärer säljs skridskor som går under benämningnen konståkningsskridskor. Dessa är dock mer för leknivå och klarar inte av att bibehålla den stabilitet som krävs för skridskoåkning. Vill du eller ditt barn träna regelbundet? Då rekomenderar vi Wifa Prima.

Att utvecklas med Wifa 

Det är många av världselitens konståkare som börjat sin karriär i ett par Wifaskridskor. Sedan har de lärt sig enkel- och dubbelhopp i Prima intermediate eller Deluxe Skatec. De har har tävlat i Champion och Champion Light för att slutligen nå internationell toppnivå i Deluxe Goldstar eller Diamonds. Ett exempel är franska åkaren Florent Amodio.

Pågående utveckling

WIFA fortsätter att ha kontakt med konståkare och tränare på elitnivå för att uppdatera och utvärdera konståkningsskridskorna. Allteftersom utvecklas tekniken och justeringar utförs för att tillgodose åkarnas behov och önskemål.

 

Nyheter från Wifa

Alla skor kan fås som set med monterad skena från MK, John Wilson och till viss del skenor från Ultima. Det innebär lägre priser för köparna då Wifa Samarbetar med skentillverkarna och lämnar rabatt. Det blir alltid 10 % rabatt på set, jämfört om kunden köper skena och sko separat.

Tränarskridsko

Wifa har utvecklat en ny skridsko som är för tränare. Skon har tagit fram genom samarbete med tränare i Australien, Österike, Ryssland och Schweitz. Modellen släpps våren 2013 och vi rekomenderar tränare att kontakta oss för prisuppgifter då vi med samarbete från Wifa kan erbjuda er ett mycket fördelaktigt pris.

Den här skon är även bra för åkare som har problem med fötterna, då skon är tillverkad i stretchigt läder över tåbas och malleolområdena (perfekt om man har problem med hammartå). Skon har ett kortare skaft, extra bred plös och har sitt fokus på komfort för den som står mycket på isen. 

 

 

Att välja rätt storlek och modell

Det är fötterna som är konståkarens viktigaste redskap och skridskon är den viktigaste länken mellen åkaren och isen. Det är därför Wifa tillverkar sina skridskor i olika bredder. Till och med nybörjarskridskor som Wifa Prima finns i 5 olika bredder och från nästa nivå, Deluxe Skatec och Prima Intermediate, så finns skon i 7 olika bredder!

Inför ett skridskoköp är det viktigt att ta hänsyn till vilken nivå konståkaren befinner sig på, antalet träningstimmar per vecka på isen, samt ålder och vikt. Ju mer avancerad åkaren är, dessto viktigare är det att skon sitter rätt på foten. När fötterna slutat växa så är det optimalt med ca 5 mm tillgodo. För barn, där fötterna växer behövs 10 mm för att skon inte ska bli för liten över en för kort tid. För nybörjare kan man acceptera några millimeter därtill om det är så att barnet bara åker någon gång per vecka. Vände er till oss! Vi hjälper er alltid att få rätt storlek. Inga skridskor säljs utan att vi vet att fötterna är mätta på både längd och bredd.

 

 

WIFAS STRUKTUR

Deluxe Diamond
- internationell tävlingsnivå
 - trippel- och kvadruppelhopp
 

 

Deluxe Goldstar

Internationell tävlingsnivå
-  dubbel och trippelhopp


Champion Light
 New Dance Men          - Int. Competitions Juniors       New Dance Ladies
double sole, reinforced                       Dubbelhopp, börjat med trippelhopp                                          single leather sole

Deluxe Champion
 Avancerade tävlingsåkare 
Enkel och Dubbelhopp

Deluxe Skatec
Utvecklingsåkare
Alla enkelhopp och de första dubbelhoppen

Prima Intermediate
Utvecklingskonståkare
 Alla enkelhopp och de första dubbelhoppen
   

Prima
Nybörjarkonståkare & hobbyåkning 
Alla enkelhopp

Prima Hobby Set

Skridskoskola och hobbyåkning 

 

 

Nedan kan ni ser hur tillverkningen går till:

 

   

Fraktbolag som vi samarbetar med: