Information till dig som beställer Rockerz skridskoskydd och har skenor från Paramount eller Ultima Matrix

Vi kapar och monterar alltid efter vad du som kund anger för modell på skenan samt vilken storlek skenan har. Om du inte anger den informationen, skickar vi skydden okapade och omonterade. Känner du dig osäker på vilken skena och storlek du har, kontakta oss.

Om du har Ultima Matrix Skenor eller Paramounts skenor, uppstår det ett glapp och det krävs en speciell anpassning av skydden eftersom dessa skenor är lite bredare än en traditionell skena och tar därför mer utrymme. Därför krävs det ytterligare lite handpåläggning från dig som kund för att skydden ska sitta på perfekt.

1. Värmning i ugnen

Lägg ett bakplåtpapper på en ugnsplåt eller en ugnsfast form.

Placera dina monterade Rockerz ståendes på bakplåtspappret. 

Värm upp en hushållsugn till 160 grader

Placera skydden mitt ugnen i ca 5 minuter, sätt på en timer och glöm inte bort dem!

Ta ut dem med skyddsvantar på bäggen händerna så du inte bränner dig på metalldelarna som blir varma. Sätt snabbt på skydden på dina skridskor så att skenans yta är i kontakt med golvet på Rockerzskydden. Både bakre och främre partiet behöver sitta på plats på skenorna. Tryck dem lite lätt mot golvet och rör dem fram och tillbaka som en stegrörelse. Du kan behöva ta i lite för att få till detta. Du kan också sätta på dig skridskorna och gå lite lätt med skydden på. Viktigt att skydden sitter på korrekt. Låt skydden svalna helt innan du tar av dem från skenorna. 

 

2. Alternativ utan ugnsvärmning, ett snabbare alternativt men det tar längre tid att få resultat

Du kan också välja att smörja skydden med symaskinsolja, babyolja. Du kommer inte få ett snabbt resultat men i takt med att du använder dina skydd som kommer gapet mellan de två delarna att minska i takt med att skenan skunker längre och längre ner i skydden. 

   

Fraktbolag som vi samarbetar med: